Geschiedenis

Janny van de Sande aan het woord:
In 1997 belandde ik in de WAO. Dit was na ruim 18 jaar werkzaam te zijn geweest in de GGZ. De reïntegratie verliep niet zoals ik had verwacht, dit ging zeer moeizaam. Mijn gevoel afgeschreven te zijn voor de arbeidsmarkt en mijn motivatie, energie en pogingen om aan de slag te komen, hebben mij gesterkt in het idee een eigen bedrijf te starten.
Een bedrijf waar met name jongeren met een beperking, die een grote afstand tot de arbeidsmarkt hebben, de kans krijgen om door middel van training en opleiding door te stromen naar de (gesubsidieerde) arbeidsmarkt.

In 2002 opende ik in winkelcentrum “Het Zuid” in Schijndel, bijgestaan door een aantal vrijwilligers waaronder mijn ouders, de deuren van lunchroom Broodje Apart en startte ik met 12 jongeren.

In 2003 tijdens de uitreiking van de Provinciale integratieprijs Provincie Noord Brabant behaalde ik de tweede plaats.
In dit zelfde jaar werd ik tevens officieel erkend als opleidingsplaats voor HBO en MBO- stagiaires.

In 2004 behaalden we een eerste plaats voor de beste bediening van Nederland volgens de Iens restaurantgids (http://www.volkskrant.nl/binnenland/article176529.ece).
Tevens richtte ik in 2004 de Stichting Broodnodig op en startten we met het project:
“Opstap bij Stichting Broodnodig”. Hiervoor ontvingen we subsidie van het ESF en Start Foundation.

In 2005 ontvingen we de AGW- prijs (arbeidsprojecten gehandicapten werknemers) provincie Noord Brabant 2005.

In 2006 kregen we een erkenning als leerwerkbedrijf en startten we in 2007 samen met het ROC Koning Willem 1 College een interne opleiding Horeca –assistent niveau 1.

Op 30 oktober 2007 openden we een ander initiatief met dezelfde doelgroep als Broodje Apart; Specialiteitenhuis D’n Overkant.

In september 2009 gingen we een samenwerking aan met Woonservice Boschweg locatie het Gasthuis, waar onze jongeren in de horeca werkzaam zijn.

In juni 2010 gingen we een samenwerking aan met de Schaapskooi waar ook onze jongeren werkzaam zijn in de horeca en dierverzorging groen en onderhoud.